آناناس اگرچه میوه بومی ایران نیست، اما طرفداران پر و پاقرص فراوانی در کشورمان دارد. این میوه، در ایران یک میوه لوکس محسوب شده و جالب است بدانید برخی ایرانیان در عمرشان حتی یک بار آن را (به جز به حالت کمپوت) مصرف نکرده اند. گفتنی است که عملیات پوست کندن آناناس، عملی نسبتا دشوار بوده و اگر آن را بلد نباشید، ممکن است جدا از اسراف میوه، برایتان مانند کندن شاخ غول باشد. ( در صورتی که با آموزش اصولی پوست کندن آناناس یا همان نحوه پاک کردن آناناس خواهیم دید که اصلا هم این گونه نیست!) یعنی سوال این است که چگونه آناناس را بخوریم ؟
به همین دلیل در این آموزش به صورت تصویری این مورد را بررسی خواهیم نمود.
اولا نکته ای که باید بدانید، این است که آناناس یک مغز چوبی سفت داشته که قابل خوردن نیست! (متاسفانه دیده شده که برخی آن قسمت را میل فرموده و برای دیگران تعریف می کنند که ما آناناس خوردیم و اصلا خوب نبود! یا در جمع های دوستانه در هنگام تقسیم آناناس، برخی افراد که می خواهند دیگران را مسخره کنند، بخش چوبی را به یکی از دوستان خود که تا به حال این میوه را نخورده است داده و می گویند این هم سهم تو! که این گونه کارها بسیار زشت است.)
آناناس هم چنین پوسته ای خاردار داشته که آن را هم نمی توان خورد. بنابراین شما باید گوشته این میوه را میل فرمایید. در ضمن این نکته را هم یادآور گردیم که هرکسی به نحوی عمل پاک کردن آناناس را انجام می دهد، اما روشی که ما به آن اشاره می کنیم، شیوه درست و اصولی آن است:
۱- یک چاقوی تیز برداشته و پایین و بالای آناناس را برش بزنید.(مطابق شکل زیر):
۲- پس از برش بالا و پایین آناناس، آن را به حالت قائم نگه دارید و مطابق شکل زیر پوسته سخت آناناس را با چاقو از آن جدا کنید. (سعی کنید در این مرحله فقط پوست را جدا کنید تا اسراف نشود.) سپس روی سطح آناناس یک سری نقطه سیاه که رد پوست هست باقی می ماند که آن ها را با نوک چاقو دربیاورید:
۳- از این مرحله است که روش به سه بخش تقسیم می شود. بر حسب سلیقه یکی از کارهای زیر را انجام دهید.
شکل اول: چهار قاچ: آناناس را با هسته اش به صورت عمودی چهارقاچ کرده و در هر کدام از قاچ ها با همان برش عمودی، هسته سفتش را جدا کنید. (مطابق شکل زیر)
شکل دوم: حالت استیکی: گوشته ی آناناس را با برش های عمودی جدا کنید ولی مواظب باشید که هسته را برش ندهید. این کار را آنقدر انجام دهید که در آخر کار هسته در دستتان باقی بماند. (مطابق شکل زیر)
شکل سوم: حالت حلقه ای: اگر می خواهید برای مهمانتان آناناس سرو کنید، این روش به نسبت پرستیژ بیشتری دارد. منتها مشکل این حالت این است که نیازمند یک ابزار کاتر حلقه ای آناناس است که مغازه های لوازم قنادی آن را می فروشند. در این روش هم مطابق شکل زیر، کافی است که ابتدا آناناس را با برش های عمودی حلقه حلقه کرده و سپس با کاتر مخصوص، مغز آن را جدا نمایید:
مرسی با این اموزش مفید و عالیتون امروز ابروم جلوی مهمونا حفظ شد واقعا دستتون درد نکنه خیلی خیلی خوب بود