ظروف چوبی آشپزخانه را مثل روز اول نو کنید!

ظروف چوبی جزو لاینفک آشپزخانه هر بانوی ایرانی می‌باشد. اما ظروف چوبی شاید جزو آن دسته از ظروفی هستند که تمیز کردن آن‌ها کار مشکلی است به‌خصوص که باید این نوع ظروف را از هر آلودگی محافظت کرد.

همه بانوان خانه‌دار بی‌شک به این نکته اذعان دارند که زیبایی آشپزخانه‌شان به نحوه استفاده و چیدمان لوازم چوبی و قدیمی بستگی دارد. از حق نگذریم این سلیقه کاملاً به‌جاست. چراکه ظروف چوبی جلوه زیبایی به آشپزخانه می‌دهد. اما اگر نحوه استفاده، شستشو و نگهداری از این ظروف را بلد نباشیم ممکن است ناخواسته باعث کاهش عمرشان شویم.

در این مقاله با ما همراه باشید تا نکات مهم و کلیدی را به شما آموزش دهیم.

 تازه کردن ظروف قدیمی چوبی

برای داشتن ظروف چوبی تمیز و نو دست‌به‌کار شوید و با یک سمباده یا سیم ظرف‌شویی تمام لکه‌ها و خراش‌های ظرفتان را بسابید تا از بین برود. دستمالی را مقداری مرطوب نموده و سطح ظرفتان را دستمال بکشید تا خرده چوب‌ها کاملاً پاک شوند. حالا کمی روغن خوراکی بردارید و ظرف چوبی‌تان را کاملاً چرب نمایید. مطمئن شوید روغن‌کشی‌تان تا زمانی ادامه پیدا کند که روغن کاملاً جذب چوب شود. از ظرف چوبی تمیز و نوی خود لذت ببرید.

پیشنهاد می‌کنیم در هر زمان که احساس نمودید ظروف چوبی‌تان خشک و بدنما شده‌اند با روغن آن را چرب نمایید تا از آسیب جدی به آن‌ها خودداری کنید.

می‌توانید هر زمان که حس کردید سطح ظرفتان کمی خشک‌شده از روغن خوراکی برای چرب کردن آن استفاده نمایید. برای این کار مقداری روغن را به یک دستمال پارچه‌ای تمیز مالیده و سطح ظرفتان را کاملاً چرب نمایید.

روغن خوش عطر ظروف چوبی ممنوع!

پیشنهاد می‌کنیم برای چرب کردن ظروف چوبی حتماً از روغن‌های بدون بو استفاده نمایید. درست است که استفاده از روغن‌هایی که بوی خوبی دارند برای چرب کردن ظروفتان برایتان بسیار دل‌نشین خواهد بود اما لازم است که متوجه باشید چنانچه از این نوع روغن‌ها استفاده نمایید هر ماده غذایی که درون این ظرف قرار دهید بوی روغن را به خود خواهد گرفت. می‌توانید از روغن‌زیتون و یا روغن خوراکی برای چرب کردن استفاده نمایید.

تبلیغ: نماشویی ساختمان

بانوان کدبانو بهتر است مواد غذایی چرب یا انواع خورشت‌ها و سوپ‌ها را در ظروف چوبی که دران ها لایه محافظت‌کننده به کار نرفته است؛ سرو ننمایند. دلیل این توصیه زنده‌بودن بافت چوب می‌باشد. چراکه چربی نیز به دلیل زنده و فعال بودن می‌تواند در لایه‌های چوب نفوذ کرده و باعث پوسیدگی چوب شما گردد.

لازم است هرازگاهی هم سراغ ظروف چوبی در کابینت‌ها بروید و آن‌ها را بیرون بیاورید و اجازه دهید هوایی بخورند تا از رشد و تکثیر آلودگی‌ها جلوگیری کنید.

قاشق چوبی‌تان را ضدعفونی کنید

قاشق چوبی که در آشپزخانه استفاده می‌کنید به هر دلیلی می‌تواند آلودگی‌های مختلف را به خود جذب کند برای جلوگیری از این کار لازم است هرازگاهی قاشقتان را ضدعفونی نمایید. پس ابتدا گردوغبار، لکه یا هر نوع آلودگی را که روی قاشقتان جا خوش کرده با سیم ظرف‌شویی پاک‌کنید.

یک ظرف مناسب برداشته و درون آب و مایع سفیدکننده بریزید. حواستان باشد آب باید ۲۰ برابر مایع سفیدکننده باشد. حالا قاشقی را که شسته‌اید درون این محلول بیندازید و اجازه دهید یک ساعت درون آن باقی بماند. وقتی قاشق را از درون این محلول خارج کردید حسابی آن را شسته و در محلول مایع ظرف‌شویی و آب قرار دهید تا مطمئن شوید اثری از مایع سفیدکننده هم روی قاشق نمانده است. بعدازاین کار قاشقتان را با مقداری آب بشویید.

ضدعفونی ظروف چوبی با سرکه

برای تمیز کردن ظروف چوبی می‌توانید از سرکه هم استفاده نمایید. برای این کار سرکه و آب را مخلوط نموده و اجازه دهید ظروف چوبی‌تان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در داخل این محلول خیس بخورد.

حتی می‌توانید سرکه را با یک‌تکه پنبه مستقیماً به بدنه ظرف چوبی‌تان بکشید. چند دقیقه اجازه دهید تا سرکه در چوب نفوذ کرده و آن را ضدعفونی نماید. روش بعدی که برای تمیز کردن ظروف چوبی می‌توانید انجام دهید، استفاده از تمیزکننده‌های خانگی و غیر مضر است. محلولی از سرکه و آب درست کنید و ظرف چوبی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون آن قرار دهید و یا با تکه‌ای پارچه سرکه را به سطح ظرف بمالید تا ضدعفونی شود. بعد از چند دقیقه اقدام به شستشوی ظرف نمایید.

نقش لیمو در ضدعفونی ظروف چوبی!

می‌خواهیم یک محلول معجزه‌گر را به شما معرفی نماییم. این محلول معجزه‌گر ظروف چوبی شما را ضدعفونی و تمیز می‌نماید. یک عدد لیمو را آبگیری نموده و با یک قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری روغن مخلوط نمایید. با یک‌تکه پارچه تمیز یا پنبه این محلول را روی ظروف چوبی‌تان بمالید. از تمیزی و جلای ظروف چوبی خود تعجب خواهید نمود.

به شیوه دیگری نیز می‌توانید از لیمو استفاده نمایید. مقداری نمک دریایی را در یک ظرف ریخته و با کمک یک لیموی برش خورده نمک را روی سطح ظروف چوبی‌تان بکشید. بعد از اتمام کار ظرفتان را با آب گرم بشویید و بگذارید کاملاً خشک شود.

وسایل چوبی‌تان را هرگز درون مایکروفر یا ماشین ظرف‌شویی قرار ندهید. این کار باعث کوتاه شدن عمر این ظروف خواهد شد.

اگر مایلید همیشه از تمیزی و تازگی ظروف چوبی‌تان لذت ببرید، هرچند وقت یک‌بار با روش‌های گفته‌شده اقدام به نوسازی این ظروف نمایید و نسبت به‌اندازه استفاده تات از این ظروف ماهی یک‌بار هم روغن‌کشی را تکرار نمایید.

اگر می‌خواهید ظرف چوبی شما همیشه تازه و زیبا مانند روز اولش باشد، هرچند وقت یک‌بار عملیات نوسازی را بر روی آن انجام داده و روغن زنی را ماهی یک‌بار بسته به میزان استفاده‌تان آر ظرف، تکرار کنید. برای این کار می‌توانید از واکس‌های مخصوصی که برای جلا دادن این ظروف در بازار وجود دارد استفاده نمایید. برای وسایل چوبی نوع خوراکی این واکس‌ها را تهیه نمایید.

منبع: کف سابی

1 نظر برای “ظروف چوبی آشپزخانه را مثل روز اول نو کنید!
  1. زهرا گفت:

    خیلی ممنونم از این پست خوبتون
    واقعا زحمت میکشین این راه ها رو برای ما پیدا می فرمایین 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*