کافی است که مدتی تلویزیون را روشن کرده یا برای لحظاتی هم که شده در مجلات سلامت و پزشکی، در مورد رژیم غذایی خود بخوانید. اگر بخوایم صریح بگوییم، امکان ندارد که با بحث «ضدعفونی کردن سبزیجات» روبه رو نشوید.
هر پزشک و متخصص تغذیه توصیه میکند که از سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنید، اما قبل از آن بایستی روش اصولی ضدعفونی کردن سبزیجات را بدانید. حقیقت این است که اگر بخواهیم از ابتلا به انگلها و یا مشکلات رودهای ممانعت نماییم، بایستی سبزیجات مورد استفاده خود را به حالت خام استفاده نموده و با دستورالعمل ارائه شده در زیر آنها را ضدعفونی و سالم سازی کرده و سپس مورد استفاده قرار دهیم.
نکته اول اینجاست که کارشناسان امر اظهار میکنند که جهت آبیاری سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی این امکان وجود دارد که آبیاری با استفاده از آبهای آلوده شده و کودهای انسانی و حیوانی انجام گردد. (که خبر آن هم بسیار جنجالی و رسانه ای شد.) همچنین ممکن است حیوانات اهلی و وحشی در مزارع کشت سبزیجات و غلات رفت وآمد داشته باشند و به گونهای آنها را آلوده نمایند. بنابراین محصولات کشاورزی به انواع گوناگون تخم انگلها و میکروبها آلوده بوده و در صورتی که به شکل کنترل نشدهای آنها را استفاده نموده و آنها را به صورت خام در غذاهای خود به کار ببریم (از جمله تزیین ظرف غذا، کاهو، هویج، کلم، سبزی خوردن، سالاد فصل، گل کلم و جوانه غلات) ابتلا به انواع انگلهای روده و بیماریهای عفونی رودهای مانند انواع گوناگون اسهالها، حصبه، وبا و شبه حصبه را در پی خواهد داشت.
پس اکیداً توصیه میکنیم که روش زیر را جدی بگیرید! (این روش بسیار بسیار ساده و آسان است.)
اهمیت میکروب زدایی سبزیجات
برای گندزدایی یا همان میکروب زدایی از روی سبزیجات، یک گرم یعنی نصف قاشق چای خوری پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در داخل یک ظرف ۵ لیتری پر از آب ریخته به طوری که به طور کامل حل شود تا محلول مناسب ضد میکروب حاصل شود، بعد از آن سبزی انگل زدایی شده را بایستی به مدت ۵ دقیقه در محلول ضد میکروب قرار دهیم تا میکروبهای آن به طور کامل از بین بروند.
اگر پرکلرین نداشتید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول ۱۰ درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد نیز میتوانید استفاده نمایید.
البته مواد ضد میکروب دیگری هم وجود دارد که از مجوز وزارت بهداشت نیز برخوردار است و میتوان بر مبنای دستورالعمل ارائه شده روی آنها به درستی به کار رود و در صورت داشتن خاصیت ضد میکروبی بالا آنها را از بین ببرد. هنگامی که سبزی را گندزدایی نمودیم بایستی مجدداً با آب سالم آنها را تمیز بشوییم تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا نیز از آن برطرف شود و پس از آن میتوان با خیال راحت آنها را به مصرف رساند.
همچنین بخوانید: کاربرد تابه وک – سوسک ریز در اشپزخانه – چیدمان کمد دیواری
چه عکسای قشنگی گذاشتین آدم هوس سبزیجات می کنه 🙂
مطلب خوبی بود