چگونه آشپرخانه‌یمان را برق بیندازیم ؟

یکی از مهم‌ترین ارکان هر خانه، آشپزخانه‌ی آن است و هر روز افراد زیادی وقت خود را در آشپزخانه می‌گذرانند و غذاهای خوشمزه درست می‌کنند. البته همان‌طور که اطلاع دارید آشپزخانه صرفاً محدود به خانه نیست و در بیرون از خانه و سطح شهر هم آشپزخانه‌های وسیع متعددی وجود دارد. افرادی که در آشپزخانه‌ها کار می‌کنند این احتمال برایشان وجود دارد که دچار بیماری‌های سطحی شوند که از منبعش بی‌اطلاع باشند. در مقابل این بیماری‌ها هیچ تضمینی برای مراقبت کامل از سلامتی انسان موجود نیست و تنها راه این است که خودتان مراقب آلودگی‌های آشپزخانه باشید. بدین منظور باید وسایلی که احتمال آلودگی در آن‌ها زیاد است را شناسایی نمایید. در این مقاله قصد داریم تا این وسایل را برایتان معرفی نماییم.

۱- یخچال

به طور کلی هوای سرد باعث کند شدن رشد باکتری‌ها می‌گردد و  از آنجایی در داخل یخچال هم هوای سرد جریان دارد، لذا باید همه جوره حواستان به دمای یخچال باشد. در دمای کمتر از ۴۰ درجه‌ی فارنهایت هیچ غذایی در یخچال فاسد نمی‌شود و به راحتی و با خیال جمع می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید. پس توجه داشته باشید که دمای یخچال نباید از ۴۰ درجه‌ی فارنهایت بیشتر شود که در غیر این صورت تمامی غذاهای فاسد می‌شوند و احتمال مسومیت افزایش می‌یابد.

۲- تخته آشپزخانه

یکی از وسایل مهم در هر آشپزخانه، تخته آشپزخانه‌ است که بر روی آن گوشت قرمز، مرغ و سبزی دیگر مواد غذایی خرد و ریز می‌شوند. اکثر افراد چه برای مواد خام و چه برای مواد پخته از یک تخته بهره می‌گیرند و این موضوع می‌تواند آلودگی‌های بسیار زیادی را به دنبال داشته باشد زیرا باکتری‌های برجای مانده از مواد غذایی خام مانند گوشت قرمز و مرغ باعث آلودگی مواد غذایی پخته و برش خورده بر روی تخته می‌شوند. لذا توصیه می‌کنیم حتماً دو تخته‌ی آشپزخانه‌ی مجزا را تهیه کنید و یکی را برای مواد خام و دیگری را برای مواد پخته اختصاص دهید.

۳- اسکاچ‌های ظرفشویی

یکی از آلوده‌ترین وسایل در هر آشپزخانه‌ای، اسکاچ‌های اسفنجی ظرفشویی است. هما‌نطور که می‌دانید این وسایل برای شست‌وشو مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همین جهت می‌توانند محلی عالی برای رشد و پرورش باکتری‌ها باشد. در حقیقت وقتی اسفنج ظرفشویی را برمی‌دارید، میزان زیادی از باکتری را برداشته‌اید و با توجه به اینکه در حین استفاده آن را ضدعفونی نمی‌کنید، لذا طبیعتا باکتری‌ها بیشتر و بیشتر می‌شوند. با تمام این تفاسیر این موضوع چندان هم نگران‌کننده نیست زیرا راه‌حل مناسبی برای از بین بردن تمامی این باکتری‌ها و استرلیزه کردن اسفنج وجود دارد. بدین منظور باید اسفنج خیس را به مدت ۲ دقیقه در مایکروفر قرار دهید و هر دو هفته یک بار اسفنج را عوض نمایید.

۴- تخم مرغ خام

یکی از مورد استفاده‌ترین مواد غذای در بین مردم تمام دنیا، تخم مرغ است و عموم مردم از آلودگی‌های آن چندان مطلع نیستند. پوسته‌ی تخم مرغ خام و پخته نشده یکی از منابع عظیم باکتری است و می‌تواند به شدت شما را بیمار کند. لذا سعی کنید هیچ تخم مرغ را به صورت خام نخورید و آن را به فرزندانتان هم ندهید. یکی از بیماری‌های شایع موجود در پوسته‌ی تخم مرغ، بیماری سالمونیا است. اگر هم نیاز به مصرف تخم مرغ خام داشتید، بایستی از بسته‌بندی‌های استرلیزه‌ی تخم‌ها استفاده نمایید تا احتمال ابتلا به بیماری کاهش یابد.

۵- استفاده از دمپایی در آشپزخانه

هر انسانی که در آشپزخانه به غذا پختن مشغول می‌گردد، پس از مدتی خسته می‌شود و درد کمر امانش را می‌برد. به همین خاطر روی صندلی می‌نشیند تا خستگی‌اش را رفع کند. فرض کنید چنین حالتی برایتان به وجود آمده و روی صندلی نشسته‌اید. وقتی به پاهایتان نگاه می‌کنید، چه احساسی دارید؟ آیا به نظرتان درست است که شخصی پابرهنه ساعت‌ها بر کف سفت و سرامیکی آشپزخانه قدم بگذارد و پاهایش کثیف شود؟ این موضوع یکی از منابع اصلی آلودگی در آشپزخانه به حساب می‌آید.

طبیعتاً راه‌حل رفع این مشکل استفاده از دمپایی است که البته چگونگی پا کردن دمپایی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. استحکام و دوام بالا جزو ویژگی‌های اصلی یک دمپایی خوب محسوب می‌شوند. زیرا شما ساعت زیادی را در آشپزخانه می‌گذارید و اگر جنس دمپاییتان ضعیف باشد، باعث خستگی و پا درد خواهد شد. همچنیبن وجود لژ نرم در آن هم مانع از کمر درد می‎‌شود. دمپایی مورد استفاده در آشپزخانه بایستی روبسته باشد زیرا احتمال رها شدن وسایل آشپزخانه از دستتان در حین کار وجود دارد و اگر دمپایی رو باز باشد، ممکن است با پاهایتان برخورد کنند و باعث آسیب‌رسانی شوند. در فصل زمستان، یک دمپایی مناسب علاوه بر ویژگی‌های مذکور باید  بتوان پای شما در برابر سرما محافظت نماید.

۶- غذاهای مانده

مردم ایران اکثر اوقات در بیشتر وعده‌های غذایی خود، غذا اضاهفه می‌آورند و آن را داخل یخچال می‌گذارند که بعداً میل کنند. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که غذاها بعد از گذشت چند روز در یخچال هم فاسد می‌شوند. بنابراین سعی کنید غذا به میزان درست و کافی درست کنید تا چیزی اضافه نیاید که مجبور باشید آن را مدت‌ها نگه دارید. غذایی را بیش از ۲۴ ساعت در یخچال نگه ندارید و اگر هم موفق به خوردن آن نشدید آن را دور بریزید چون احتمال دارد شما را مسموم کند.

خدمات کفسابی » مرجع خدمات کفسابی و نماشویی تهران

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *