نحوه تمیز کردن ظروف تفلون به شیوه اصولی و استاندارد

خانم‌ها در زمان آشپزی از ظروفی به جنس‌های مختلف مانند مس، روی، سرامیک، تفلون و غیره استفاده می‌کنند.

استفاده از ظروف تفلون مانند قابلمه‌های آن برای پخت و پز جلوی چسبیدن غذا به ته ظرف را می‌گیرد و به عبارتی شستن این ظروف ساده‌تر می‌شود.

در این مطلب قصد داریم نحوه تمیز کردن ظرف تفلون را آموزش دهیم و بگوییم چطور می‌توانید از ظروف تفلونی خود مراقبت کنید.

به عبارتی شما متوجه خواهید شد زمانی که غذایی داخل ماهیتابه تفلون می‌سوزد یا پس از پختن غذا قابلمه تفلونی شما کثیف می‌شود، چطور بدون آسیب رساندن به تفلون و ظرف آن را تمیز و دوباره قابل استفاده کنید.

حتما ببینید » کفسابی

نحوه تمیز کردن ظرف تفلون:

۱) پس از این که قابلمه یا ماهیتابه تفلونی سرد شد، ابتدا توسط حوله کاغذی یا یک پارچه نرم هر گونه ماده غذایی که داخل ظرف مانده است را پاک کنید.

حواستان باشد درون قابلمه اصلاً قاشق یا هر گونه جسم فلزی دیگری نکشید. استفاده از آن‌ها باعث ایجاد خراش روی سطح تفلون می‌شود و در نتیجه کفی آن را به مرور زمان از بین می‌برد. برای کارهایی مانند خالی کردن غذای باقیمانده داخل ظرف از کفگیر یا قاشق چوبی یا کائوچو استفاده کنید.

۲) قابلمه یا ماهیتابه را داخل سینک ظرفشویی قرار دهید و با گذشت زمان اجازه دهید سرد شود. داخل ظرف تفلون به هیچ وجه آب داغ نریزید یا آن را داخل آب نگذارید. دمای ظرف تفلون باید در حدی باشد که بتوانید با دست به راحتی آن را بگیرید. ظرف داخل سینک را با آب گرم خیس کنید.

۳) روی اسفنج ظرفشویی، اسکاچ یا دستمال نرم اندکی مایع ظرفشویی بریزید و توسط آن ظرف تفلون را کاملاً بشویید. تمامی قسمت‌های داخل و خارج ظرف را کفی کنید و سپس با آب بشویید تا اثر مواد شوینده به طور کامل حذف شود.

توجه کنید برای شستن تفلون از مواد شوینده خورنده مانند وایتکس استفاده نکنید. چنین موادی به کفی تفلون کاملاً آسیب می‌زنند.

۴) بعد از شستن توسط یک پارچه نرم و خشک یا حوله قابلمه یا ماهیتابه تفلون را به طور کامل خشک کنید.

تمیز کردن اثر چربی، روغن و مواد غذایی باقی مانده در ظرف تفلون

گاهی اوقات کف تفلون را لایه‎ای چربی می‌پوشاند یا مواد غذایی به آن می‌چسبند. برای تمیز کردن آن‌ها می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید.

  • ظرف را کناری بگذارید و اجازه دهید سرد شود. سپس داخل آن را تا نصفه با آب پر کنید و نصف پیمانه سرکه سفید به آب اضافه کنید.
  • در مرحله بعد ظرف تفلون را روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید آب و سرکه داخل ظرف بجوشند. به دنبال جوشیدن آب و سرکه، به تدریج روغن و مواد غذایی از تفلون جدا می‌شوند و به طرف سطح آب می‌آیند.
  • زمانی که چربی یا روغن به سطح آب رسید، شعله اجاق گاز را خاموش کنید و توسط یک دستمال یا حوله کاغذی خیلی آرام و با احتیاط روغن روی سطح را جمع آوری کنید. دقت کنید دستتان نسوزد.
  • همچنین برای برداشتن مواد غذایی می‌توانید از یک قاشق چوبی یا پلاستیکی استفاده کنید و آن‌ها را داخل زباله دان بریزید. سپس آب داخل قابلمه را داخل سینک ظرفشویی خالی کنید.
  • اجازه دهید با گذشت زمان ظرف تفلون خنک شود. با کمک اسکاچ و مقداری مایع ظرفشویی بخش‌های مختلف آن را آهسته تمیز کنید. در انتها با باز کردن شیر آب مواد شوینده را کاملاً بشویید.
  • حالا کافی است که آن را با یک پارچه نرم یا حوله کاغذی خشک کنید و در جای مخصوص خود در قفسه یا کابینت بگذارید.

بعضی مواقع برای هر خانه کدبانویی پیش می‌آید که غذای او می‌سوزد. اگر از ظروف تفلون برای پختن غذا استفاده کرده‌اید و غذای شما سوخته است به راحتی با انجام مراحل زیر می‌توانید آن را تمیز کنید.

۱- زمانی که ظرف تفلون کاملاً سرده شده است روی مواد غذایی سوخته به جا مانده داخل قابلمه یا ماهیتابه به میزان کافی جوش شیرینی بریزید. مقدار کمی آب به پودر جوش شیرین بیافزایید تا بعد از مخلوط کردن آن‌ها با یکدیگر یک نوع خمیر به وجود آید. چند ساعت (ترجیحاً تمام طول شب) اجازه دهید به همین حالت سپری شود.

۲- داخل ظرف تفلون مقداری آب بریزید و توسط اسفنج نرم ظرفشویی آن را به طور کامل تمیز کنید. باید ببینید که مواد سوخته حالا خیلی راحت از تفلون جدا می‌شوند.

۳- به کمک اسکاچ و چند قطره مایع ظرفشویی ظرف را بشویید و آبکشی کنید.

۴- برای خشک کردن آن از یک پارچه نرم یا حوله کاغذی استفاده کنید. پیش از گذاشتن ظرف تفلون داخل کابینت، روی آن یک پارچه نرم بندازید تا سایر ظروف روی کفی آن خراش نندازند.

گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید پشت ظرف تفلون شما تیره شده یا لک افتاده است و خیلی ساده پاک نمی‌شوند. اما در ادامه مطلب مواد پاک کننده مخصوصی به شما معرفی می‌کنیم که به حل این مشکل به شما کمک می‌کنند.

نحوه تمیز کردن پشت ظروف تفلون:

استفاده از آب داغ و مایع ظرفشویی

در روش اول به کمک آب داغ، چند قطره مایع ظرفشویی و یک اسکاچ نرم می‌توانید لکه‌ها و تیرگی پشت قابلمه تفلون را پاک کنید.

استفاده از سرکه سفید:

سرکه سفید قدرت پاک کنندگی و سفیدکنندگی بالایی دارد. می‌توانید مستقیماً آن را روی لکه سیاهی پشت ظرف تفلون بریزید و به کمک اسفنج نرمی آن را بشویید.

استفاده از ترکیب جوش شیرین و آب اکسیژنه

ترکیب آب اکسیژنه و جوش شیرینی یکی دیگر از راه‌های تمیز کردن سیاهی پشت قابلمه تفلون است. به نحوی آن‌ها را مخلوط کنید که یک لایه ضخیم روی بخش سوخته به وجود آید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس توسط اسکاچ قابلمه را تمیز کنید.

استفاده از بیکینگ پودر و سرکه سفید:

سیاهی و لکه پشت ظرف تفلون را می‌توانید با ترکیب بیکینگ پودر و سرکه سفید رفع کنید. تنها کافی است دو قاشق غذاخوری بیکینگ پودر را با آب ترکیب کنید و روی آن‌ها سرکه سفید بریزید. بعد از مخلوط کردن کامل آن‌ها با یک اسکاچ سیاهی را سفید کنید.

اگر روش‌های بالا جواب نداد و شدت سیاهی خیلی زیاد است می‌توانید از مواد تمیزکننده و لکه برهای قوی مخصوص آشپزخانه استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *