روش‌هایی برای پاک نمودن برخی از وسایل موجود در آشپزخانه

تمیز کردن طناب لباس

معمولاً خانواده‌ها افزون بر جا رختی از طناب هم برای آویزان کردن لباس‌های خود استفاده می‌کنند. طبیعتاً اگر این طناب‌ها تمیز نباشد، باعث آلودگی لباس‌های شسته شده می‌گردند. به همین جهت بهتر است هر چند وقت یک بار برسی را در آب و صابون خیس نمایید و روی طناب بکشید. همین کار را با برسی که در آب معمولی خیس شده است، تکرار کنید.

روش‌های سفید کردن دسته کارد و چنگال

یکی از وسایل پرکاربرد در زندگی روزمره، کارد و چنگال است که برای مصارف مختلف از جمله خرد کردن و میل نمودن میوه استفاده می‌شوند. این دو وسیله دارای دسته‌ی استخوانی یا عاج مانند هستند که پس از مدتی استفاده رنگ سفیدشان تقریباً زرد می‌گردد و شکل زشتی را به خود می‌گیرند. به منظور شستن و تمیز نمودن این گونه کارد و چنگال‌ها، یک عدد لیموترش را از وسط دو نیم کنید و آن را با دقت روی دسته‌ی استخوانی بمالید. با انجام این کار کارد و چنگال مجدداً سفید خواهند شد. از این روش برای تمیز کردن وسایل دیگر هم می‌توانید استفاده نمایید.

نحوه‌ی جدا کردن دو لیوان

یکی از مشکلاتی که برخی خانواده‌ها به خصوص در زمان پذیرایی از مهمان با آن مواجه می‌شوند چسبیدن و چفت شدن دو لیوان با هم است. برای جدا کردن آن دو باید لیوان زیر را در آب گرم بگذارید و لیوان بالایی را در آب سرد قرار دهید. به این صورت لیوان‌ها به آسانی از یکدیگر جدا خواهند شد.

نحوه‌ی جرم‌گیری سماور یا کتری

حتماً در هنگام پر کردن کتری و سما با دیواره‌ی سفید رنگ آن مواجه شده‌اید. این دیواره به دلیل املاح زیاد و آلوده‌ی موجود در برخی از آب‌های شهری به وجود می‌آید و باید حتماً آن را پاک کنید زیرا ممکن است باعث آلودگی‌ و مسمویت گردد. بدین منظور باید سماور یا کتری را به میزان مساوی از آب و سرکه پر نمایید. سپس آن را به جوش بایورید و بگذارید که ۱۰ دقیقه به همین حالت باشد. سپس آن را خاموش نموده . اجازه دهید یک شب تا صبح بگذرد. در نهایت آن را بشویید و خشک نمایید.

راه دیگری هم برای جرم‌گیری وجود دارد که البته راه پر ریسکی است. در این روش باید مقداری جوش شیرین به درون آب سماور یا کتری بریزید و آن را بجوشانید تا جرم۲ها برطرف شوند.

تمیز کردن دور شیر آب

حتماً با این صحنه مواجه شده‌اید که شیرهای آب، اطرافشان پس از مدتی استفاده پر آهک می‌شود. برای از بین بردن آن آهک‌ها، یک دستمال را به سرکه آغتشه نمایید و محکم به دور شیر آب ببندید و حداقل دو ساعت تأمل نمایید. پس از طی این زمان دستمال را باز نموده و محل را با آب تمیز کنید.

تمیز کردن فلاسک

به منظور پاک نمودن فلاسک، چن قاشق غذاخوری جوش شیرین به درون آن بریزید و آن را با آب گرم پر نمایید. سپس بعد از گذشت ۱۵ دقیقه فلاسک را بشویید. با انجام این کار تمیزی و درخشان بودن فلاسک توجهتان را جلب خواهد نمود.

تمیز نمودن قوری

قوری یکی از مهم‌ترین وسایل موجود در هر آشپزخانه‌ای است که برای دم کردن چایی یا دمنوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از دم کردن چای یا هر دمنوشی، تفاله‌اش را به طور کامل خالی کنید و قوری را با دقت زیاد با آب گرم و پودر بشویید. در ضمن به این موضوع توجه داشته باشید که هیچ زمان چای دم کرده را نباید به مدت زیاد داخل قوری بگذارید زیرا بعد از مدتی بوی بسیار بدی پیدا می‌کند.

شست‌وشوی بطری

به منظور شست‌وشوی صحیح و دقیق بطری‌های گردن باریک که عمدتاً شیشه‌شور به داخل آن‌ها وارد نمی‌گردد، دو قاشق غذاخوری برنج خام در داخل آن‌ها بریزید و سپس آن را با سرکه پر نمایید. در ادامه بطری راب خوبی تکان دهید تا لکه‌های کاملاً پاک گردد.

تمیز کردن لکه‌های موجود روی کارد و چاقو

کارد و چاقوهای موجود در آشپزخانه پس از مدتی استفاده به شدت پر لکه می‌شوند که برای از بین بردن لکه‌ها و زنگ‌های موجود بر روی آن، می‌توانید از ابر چوب‌پنبه‌ای استفاده کنید. بدین منظور چوب‌پنبه را ابتدا به میزان زیادی خیس نمایید و بعد آن را به یک ماده‌ی پاک‌کننده آغشته نمایید. با انجام حرکت به سمت جلو و عقب به خوبی آن را بر روی تیغه‌ی کارد بکشید تا کاملاً پاک گردد.

نکاتی در مورد قابلمه‌ها که احتمالاً همیشه از آن غافل بوده‌اید:

  • هیچ‌وقت نباید در قابلمه را در اخل کابینت یا قفسه آشپزخانه بر روی آن‌ها قرار دهید چون هوا با راحتی باید به داخل آن‌ها وارد گردد.
  • در قابلمه‌های آلومینیومیتازه باید شیر و آب را به میزان زیاد بجوشانید. هدف از انجام این کار شفاف بودن همیشگی قابلمه است.

شستن صحیح بشقاب

در زمان شستن بشقاب‌های غذا با ریختن چند قاشق غذاخوردی سرکه در داخل آب می‌توانید به راحتی چربی‌ها را از بین ببرید و از مایع ظرفشویی کمتری هم استفاده کنید. با انجام این کرا خواهید دید که بشقاب‌ها بسیار زیبا و شفاف می‌شوند.

منبع » سایت خدمات کفسابی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *