روش‌هایی برای برق انداختن آشپزخانه‌ها

قلب هر خانه‌ای آشپزخانه‌ی آن است که کدبانوها وقت زیادی را در آن می‌گذارنند. خانم‌ها دوست دارند که همیشه آشپزخانه‌‎یشان تمیز و منظم باشد و نامرتب بودن وسایل خیلی آن‌ها را اذیت می‌کند. آن‌ها اگر در حال آشپزی هم باشند، باز هم از تمیز کردن آشپزخانه غافل نمی‌شوند.

در این مقاله قصد داریم تا مواد و روش‌هایی را برای تمیز کردن صحیح وسایل موجود در آشپزخانه نظیر اجاق گاز، یخچال، لباسشویی، کابینت، پیشخوان و … را معرفی نماییم. با بهره‌گیری از این روش‌ها می‌توانید آشپزخانه‌ای زیبا و تمیز داشته باشید.

تمیز کردن وسایل اساسی در آشپزخانه

  • بهترین ماده‌ی تمیز کننده برای سطحی همچون کابینت‌ها، بدنه داخلی و خارجی یخچال، پیشخوان، لباسشویی و اجاق گاز، سرکه‌ی سفید است. این ماده با خاصیت ضدعفونی کنندگی ملایمی که دارد، اثری بر روی سطوح باقی نمی‌گذارد و بوی بدش هم پس از مدت کمی از بین خواهد رفت. بدین منظور باید ربع لیوان سرکه را در یک لیوان آب حل نمایید و آن را بر سطوح مدنظرتان با اسپری بپاشید و سپس با دستمال خشک کنید. همچنین می‌توانید مقداری گیاه معظر و یا عصاره‌ی طبیعی آن‌ها را به سرکه بیافزایید تا علاوه بر تمیزی، بوی مطبوع و دل‌انگیزی به آشپزخانه‌ی شما بدهد.
  • یکی از دغدغه‌های کدبانوها، پاک کردن روغن و چربی از روی وسایل آشپزخانه است. به منظور تمیز نمودن مواد غذایی تازه ریخته شده روی اجاق گاز، از بین بردن لکه‌های چربی به وجود آمده داخل فِر و شیشه‌ی آن بایستی مخلوطی از میزان برابر جوش شیرین و نمک پودر را اندکی آب را تهیه نمایید و سپس دستمال را به آن آغشته نموده و سطوح مدنظر را تمیز کنید.
  • برای از بین بردن لکه‌های چربی که مدت زیادی است روی اجاق قرار دارند و روی آن چسبیده‌اند، باید حوصله‌ی بیشتری را به خرج دهید. بدین صورت که مقداری جوش شیرین را اندکی آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر دربیاید و روی نقاط مدنظر بمالید و سپس بعد از گذشت چند ساعت آن را با دستمال نرم و مرطوب پاک کنید.
  • برای غذا و چربی‌های سوخته‌ای که به کف ظروف چسبیده‌اند، بایستی آن‌ها را با آب داغ خیس کنید و سپس مقداری جوش شیرین خشک بپاشید. پس از گذشت ۱ تا ۲ ساعت خواهید دید که مواد سوخته به آسانی از ته ظرف جذا می‌گردند. در مورد قابلمه‌های غیرآلومینیومی، روش بهتر برای جدا نمودن غذای سوخته از کف قابلمه این است که مقداری آب در قابلمه بریزید و سپس به آن یک تا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین بیافزایید و آن را روی اجاق برای مدت زمان کوتاهی جوش دهید. البته این روش فقط برای ظروف غیرآلومینیومی جواب می‌دهد زیرا میل ترکیبی آلومینیوم با اکسیژن زیاد است و استفاده از این روش برای ظروف آلومینیومی، موجب خوردگی آن‌ها می‌گردد.

شیوه‌ی تمیز کردن چربی موجود در سینک ظرفشویی

برای از بین بردن چربی‌های سینک ظرفشویی، مقداری برابر از نمک پودر و جوش شیرین را باهم مخلوط نموده و با اندکی آب آن را به صورت خمیر تبدیل کنید. با استفاده از این خمیر و با بهره‌گیری از یک دستمال نرم، سینک ظرفشویی را تمیز و براق نمایید. چنانچه رسوب سفید آهکی برجای مانده از آب شست و شوی ظروف، تصویری زشتی از ظرفشویی استیل شما به وجود آورده است، در واپسین ساعات شب، یک دستمال یا حوله کاغذی را بر روی محل مدنظر پهن نمایید و آن را با سرکه خیس کنید و صبح روز بعد، با آب بشویید. اگر هم فرصتی برای صبر کردن ندارید، خمیری از سرکه و نمک پودر را ایجاد نمایید و با آن رسوب را سایش دهید به گونه‌ای کاملاً پاک شود. علاوه بر این می‌توانید نصف لیموترش تازه‌ی  آغشته به نمک پودر را به نمک پودر را هم به منظور ساییدن و براق کردن سینک ظرفشویی به کار ببرید.

پاک کردن و ضد عفونی نمودن تخته ریز کردن گوشت

یکی از مهم‌ترین وسوایل هر آشپزخانه‌، تخته‌ای است که برای ریز کردن گوشت و مرغ به کار می‌رود. با این وجود در تمیز کردن این تخته‌ها باید دقت زیادی را خرج نمود زیرا بعد از شست و شو با آب و صابون هم می‌توانند محلی برای تکثیر انواع میکروب‌ها باشند. به منظور ضدعفونی کردن کامل و دقیق این سطوح و زدودن باکتری‌های خطرناک، بایستی بعد از شست و شو با آب یا صابون یا مایع ظرفشویی، ابتدا آن را با سرکه و سپس با آب اکسیژنه‌ی رقیق، اسپری نمایید.

برای جرم‌گیری کاشی و سرامیک چه کاری باید انجام دهیم؟

معمولاً کاشی و سرامیک‌های کف آشپزخانه زیاد کثیف می‌شوند و باید زود به زود تمیز گردند. به منظور جرم‌گیری و پاک نمودن رسوبات آهکی و صابونی موجود روی کاشی‌ها و سرامیک‌ها، با مخلوط کردن سرکه یا آب لیمو و اندکی نمک پودر، یک خمیر درست کنید و آن را بر روی کاشی و سرامیک بمالید و پس از گذشت زمان ۳۰ دقیقه آن را با آب بشویید. یا هم یک دستمال نرم را در سرکه یا آب لیمو خیس نموده و روی آن مقدار اندکی پودر نمک بپاشید. با کشیدن دستمال روی سطح سرامیکی، آن را تمیز نموده و پس از پایان یافتن کار، آب بکشید. علاوه بر این می‌توانید کمی جوهر لیمو به صورت پودر شده‌ی مخلوط با میزان مساوی نمک را بر روی یک دستمال مرطوب و نرم بریزید و مابقی کارها را مانند روش قبل انجام دهید.

برای تمیز کردن بهتر شیشه و آینه‌های آشپزخانه چه کارهایی انجام دهیم؟

  • یکی از بهترین وسایل برای تمیز کردن شیشه و آینه، روزنامه‌های قدیمی هستند. بدین صورت که ابتدا باید روزنامه را مرطوب کنید و بعد آن را روی شیشه بکشید. طبیعتاً استفاده از روزنامه‌های قدیمی علاوه بر اینکه تمیزی زیادی ایجاد می‌کنند، خیلی ارزان‌تر از دستمال‌های پارچه‌ای هستند.
  • اگر شیشه‌ها را در حالت تابش مستقیم نور آفتاب بشویید، لکه‌ بر روی شیشه‌ها برجای می‌ماند. لذا باید این کار را در جایی به دور از نور مستقیم آفتاب و یا در سایه انجام دهید. بدین منظور یک‌ چهارم تا یک دوم لیوان سرکه را در یک لیتر آب (معادل چهار لیوان پر) انحلال دهید. سپس روزنامه‌ی قدیمی و یا دستمال را به آن آغشته نموده و روی شیشه‌ها بکشید.
  • یک روش دیگر برای پاک کردن شیشه‌ها استفاده از الکل است. بدین ترتیب که یک چهارم تا یک دوم لیوان الکل را در حدود یک لیتر آب حل کنید و به آن چند قطره مایع ظرفشویی بیافزایید. البته باید حواستان باشد که دست کودکان به الکل صنعتی نرسد زیرا خیلی خطرناک است.

باز و پاک کردن لوله ظرفشویی

گرفتن لوله‌ی ظرفشویی یکی از معظلاتی است که خانواده‌ها هر چند وقت یک بار با آن روبه‌رو می‌شوند. برای پاک کردن بقایای مواد غذایی و چربی که باعث گرفتگی لوله‌ها می‌گردند، هر چند وقت یک بار یک کتری آب جوش را درون لوله بریزید. همچنین می‌توانید مخلوط برابری از نمک و جوش شیرین را در سوراخ ظرفشویی ریخته و یک کتری آب جوش را هم به آن بیافزایید.  توصیه می‌کنیم مقداری سرکه را هم به این مخلوط اضافه نمایید و تا جایی که امکان دارد آب را برای زمان کوتاهی قطع کنید.

پس از گذشت زمان، با ریختن یک کتری آب جوش کار را پایان دهید. دقت داشته باشید که به طور کلی نباید مواد چرب و روغن را در داخل سینک ظرفشویی بریزید زیرا با این کار نه تنها موجب تجمع چربی در لوله‌های تخلیه‌ی آشپزخانه می‌گردد بلکه باعث گرفتگی لوله‌ها در خانه‌ی شما و یا حتی لوله‌های زیرین واحدهای دیگر می‌شود و می‌تواند مشکلات فراوانی را برای شما و همسایگانتان ایجاد نماید.

جرم‌گیری سماور

حتماً داخل کتری یا سماور را بعد از مدتی استفاده دیده‌اید و با رسوبات سفید رنگ دور آن آشنا هستید. این رسوبات به دلیل املاح موجود در آب به هنگام جوشیدن در کتری ایجاد می‌شوند و می‌توانند بسیار مضر باشند. برای پاک کردن این رسوبات آهکی برجای مانده از آب داغ در سماور و کتری، بایستی سرکه و آب را به میزان یکسانی با هم مخلوط نموده و آن را برای مدت حداقل ۳۰ دقیقه در داخل کتری یا سماور بجوشانید. در ادامه با استفاده از سیم ظرفشویی، رسوبات نرم را بسایید. یا هم می‌توانید محلول آب و سرکه را بعد از جوشاندن، برای مدت زمان حدود یک ساعت تا شب بگذارید تا رسوب حل گردد. علاوه بر این می‌توانید دو تا سه قاشق غذاخوری جوهرلیمو را در هر لیتر آب حل نموده و بقیه‌ی کارها را مانند روش قبل تکرار کنید.

روش‌هایی برای تمیز کردن ظروف چینی، کریستال و لعابی

اگر می‌خواهید رسوبات باقی مانده از آب داغ، چای و قهوه در ظرفو شیشه‌ای، چینی ولعابیتان از بین برود و درخشندگی و تمیزی در آن‌ها موج بزند، خمیری از سرکه یا آب‌لیمو به همراه نمک پودر تهیه نموده و آن را روی سطوح داخلی و بیرونی ظروف مالش دهید. سپس بعد از گذشت یک ساعت، آن را آب‌کشی کنید. در صورتی هم که مقداری سرکه به آب مورد استفاده برای آب‌کشی ظروف شیشه‌ای نظیر لیوان و استکان اضافه نمایید، درخشندگی و شفافیت حیرت‌آوری در ظروف به وجود خواهد آمد.

منبع » سایت کف سابی و نماشویی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *