اسکاچ‌ها را چگونه بشوییم؟ (راهنمای بسیار کامل)

در همین اول کار یک توصیه را خیلی جدی بگیرید و آن‌هم اینکه اگر اسکاچ پاره شده یا مدت‌زمان زیادی از آن استفاده‌شده بلافاصله آن را دور بیندازید.

یک اشتباه بزرگ خانم‌های خانه‌دار این است که خیال می‌کنند چون اسکاچ همیشه در تماس مستقیم با آب و مواد شوینده قرار دارد جزو تمیزترین ابزارهاست اما متأسفانه باید بگوییم این طرز فکر کاملاً اشتباه است.

اما سؤال اینجاست که چطور می‌توانیم اسکاچ‌ها را تمیز کنیم؟

اغلب خانم‌های خانه‌دار عاشق نظافت تمام خانه هستند اما متأسفانه توجه چندانی به تمیزی اسکاچ و اسفنج و سیم‌های ظرف‌شویی ندارند. باید بگوییم این امر ناشی از این تفکر است که چون این وسایل همیشه در تماس با آب و مواد شوینده هستند افراد فکر می‌کنند در زمره تمیزترین وسایل هستند و نیازی به شست و شوی یا ضدعفونی کردن آنان نیست.

اما باید بگوییم تحقیقات نشان داده ابر، اسکاچ و سیم ظرف‌شویی از آلوده‌ترین وسایل آشپزخانه به شمار می‌روند.

دقت کنید باکتری سالمونلا که عامل مسمومیت غذایی افراد می‌گردد در حفره‌های ریز اسفنج‌های ظرف‌شویی رشد و نمو می‌کند. جالب است بدانید تحقیقات نشان داده است ۱۳۴ هزار باکتری فقط در ۴ سانتی‌متر اسفنج ظرف‌شویی جا خوش کرده‌اند.

این باکتری‌ها به هنگام شستشوی ظروف آلودگی را منتقل کرده و باعث بیماری و مسمومیت می‌گردند.

 سیم و اسفنج‌ها را به حال خود رها نکنید.

بعد از کار با اسفنج و اسکاچ یا ابر به‌هیچ‌وجه آن را به حال خود رها نکنید چراکه میکروب‌ها در فضای مرطوب بیشتر رشد می‌کنند. پس با تصور اینکه اسفنج در تماس با آب و مواد شوینده تمیز شده است آن را در سینک ظرف‌شویی رها نکنید.

تبلیغ: سنگ سابی

راهنمای شست و شوی اسکاچ و اسفنج ظرف‌شویی

• وقتی کار شستشویتان تمام شد اسفنج، اسکاچ یا ابر استفاده‌شده را با آب گرم و مایع ظرف‌شویی حسابی بشویید. سعی کنید با فشار دادن آب آن را کاملاً بچلانید تا آب اضافی در لایه‌های آن باقی نماند سپس آن را درجایی قرار دهید که هوا جریان دارد. مثلاً می‌توانید کنار پنجره بگذارید.

•  هرچند وقت یک‌بار اسفنج و اسکاچ ظرف‌شویی‌تان را با مواد ضدعفونی‌کننده بشویید و استریل کنید. برای ضدعفونی کردن بایست ۱۰ درصد سفیدکننده را ۹۰ درصد آب مخلوط کرده و اجازه دهید وسایل شستشو را درون آن بیندازید و بگذارید چندساعتی در محلول خیس بخورد. بعد از خارج کردن از محلول آن را آبکشی نمایید.

تحقیقاتی که بر روی این روش شستشو انجام‌شده نشان می‌دهد اکثر میکروب‌ها با این روش از بین می‌روند. بعد از ضدعفونی کردن نیز می‌توانید آن‌ها را چندساعتی در مجاورت نور آفتاب قرار دهید تا عمل میکروب‌زدایی تکمیل شود.

•  در روش دیگر تمیز کردن وسایل شستشو می‌توانید کاسه‌ای را از آب پر کنید و اسفنج یا اسکاچ را داخل آن انداخته به مدت ۲ ساعت در مایکروویو قرار دهید. حتماً مراقب باشید آب به اندازه کافی داخل کاسه باشد چراکه با تبخیر آب ممکن است اسفنج در مجاورت گرما آتش بگیرد. مطالعه‌ها حاکی از این است که این روش ۹۸ درصد میکروب‌ها را از بین خواهد برد.

• شما برای ضدعفونی کردن اسفنج یا اسکاچتان می‌توانید آن‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب جوش بیاندارید. می‌توانید به آب در حال جوش مقداری سرکه نیز اضافه کنید. حتی می‌توانید آن‌ها را داخل ماشین ظرف‌شویی بگذارید تا به همراه ظروف شسته شوند.

• نکته‌ای که لازم است حتماً به آن توجه کنید این است که در صورت پاره شدن یا کهنه شدن اسفنج یا اسکاچ باید آن را دور بیندازید. یادتان باشد این وسایل را هر دو هفته یک‌بار تعویض کنید.

 ذکر یک نکته هم الزامی است که دقت داشته باشید اگر اسفنجتان با خون یا مواد زائد گوشت قرمز یا گوشت مرغ و ماهی تماس داشت در شستن آن وسواس به خرج دهید.

پیشنهاد دیگر ما به شما این است که حتماً اسفنج و اسکاچی که با آن ظرف می‌شویید را از اسفنج‌هایی که برای نظافت سطوح استفاده می‌کنید جدا کنید.

حتما ببینید: نماشویی بدون داربست

2 نظر برای “اسکاچ‌ها را چگونه بشوییم؟ (راهنمای بسیار کامل)
  1. احسان گفت:

    اسکاچ رو چند روزه به خانمم میگم باید بشوریم هی به من میخنده میگه مگه میشه اسکاچ رو بشوریم
    بیا اینم تایید حرف من بود
    خیلی ممنون از مطلب خوب و مفیدتون سال نو مبارک عزیز دل

  2. النا گفت:

    خیلی خوب بود البته بعضی از این اسکاچ ها اینقدر بی کیفیت هستند که عمرشون به اون جاها قد نمیده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*