مقایسه تخته گوشت پلاستیکی در مقایسه با تخته گوشت چوبی

تخته آشپزخانه و یا تخته گوشت، یکی از وسایل آشپزخانه بوده که در هنگام خرد کردن مواد غذایی نیاز به آن احساس می‌شود. اگر برای خرید تخته آشپزخانه سری به بازار بزنید، با انواع مختلفی از آن مواجه خواهید شد. با این حال دو نوع اصلی آن تخته گوشت چوبی و تخته گوشت پلاستیکی هستند که بسیاری واقعاً نمی‌دانند که کدام را برگزینند. از این رو در این نوشتار سعی نموده‌ایم که شما را در این امر یاری رسانیم.

به عنوان نکته اول بایستی گفت که اگرچه تخته گوشت چوبی از ظاهر متنوع و زیبایی برخوردار است ولی از لحاظ ساختاری مثل اسفنج دارای منافذ بسیاری بوده و میکروبها به آسانی داخل منافذ می‌روند و درون حفره‌ها به دام خواهند افتاد. اما تخته گوشت‌های پلاستیکی این مشکل را نداشته و بسیار بهتر و آسان‌تر از نوع چوبی تمیز می‌شوند. به همین علت احتمال نفوذ میکروب به منافذ در مقایسه با تخته گوشت چوبی بسیار کمتر می‌باشد. البته گفتنی است که اگر بهداشت را رعایت نمودید، می‌توانید هر تخته گوشتی را بر گزینید. بهترین کار این است که دو تخته انتخاب نموده و هر کدام را مخصوص گوشت یا سبزی استفاده فرمایید.

جا دارد به این نکته اشاره کنیم که در بسیاری از خانه‌ها از تخته گوشت چوبی استفاده می‌شود آن هم فقط و فقط به خاطر زیبایی آن! اما برخی خانواده‌ها نیز از تخته‌های چوبی به علت نفوذ میکروب به منافذ آن به هیچ عنوان استفاده نمی‌کنند.

تخته گوشت چوبی

در هر خانه اغلب حداقل یک تخته گوشت وجود دارد که جهت خرد نمودن گوشت از آن استفاده می‌شود ولی در صورتی که از این ابزار به صورتی کاربردی استفاده نشود، میکروب‌هایی مانند اشرشیاکولای و سالمونلا که مسمومیت غذایی را ایجاد می‌کنند، در منافذ تخته گوشت تجمع داشته و زندگی می‌کنند. تضمین سلامت و بهداشت خود و خانواده‌تان در صورتی تأمین می‌شود که به این مورد توجه ویژه داشته باشید.

اولاً تبلیغاتی که برای تخته گوشت‌های پلاستیکی انجام می‌شود، شاید این تصور را به وجود آورده که این تخته‌ها مناسب‌تر است. در این تبلیغات به استفاده کنندگان القا می‌کنند که پلاستیک به علت نفوذناپذیری بسیار مناسبتر وبهداشتی تر از تخته چوبی است. در صورتی که محققان به این نتیجه رسیده‌اند که تخته‌ی چوبی نیز آن چنان ضرر زیادی ندارد.

به علاوه این تخته‌ها (یعنی نوع چوبی) برای کشیده شدن کارد روی آن بسیار بهتر بوده و برخلاف چیزی که فکر می‌کنید از نظر بهداشتی نیز ضرر کمتری دارد. در تبلیغات همیشه این گونه بیان می‌شود که تخته چوبی پر از منفذ است و باکتری‌های ایجاد کننده‌ی بیماری مثل سالمونلا، اشرشیا کولای و لیستریا در منافذ آن جای می‌گیرند و به سختی از روی تخته چوبی تمیز می‌شوند و در صورت قرار گرفتن موادغذایی اعم از گوشت بر روی آن به سرعت آلودگی رخ می‌دهد. همچنین گفته شده است که پلاستیک نفوذ ناپذیری بیشتری دارد و خیلی راحت‌تر و مناسب‌تر از آلودگی پاک سازی می‌شود.

برخلاف تمام این مسائل، هیچ فردی حتی مدیران حوزه سلامت نیز این موارد را تا سال ۱۹۹۳ میلادی بررسی نکرده بودند. در آن زمان میکروب شناسان مؤسسه تحقیقات غذایی دانشگاه ویسکانسین آمریکا تخته گوشت چوبی و پلاستیکی را به انواع میکروب‌های به وجود آورنده‌ی مسمویت های غذایی آلوده نمودند. فکر می‌کنید چه شد؟؟

میکروب‌هایی که روی تخته چوبی قرار داشتند بدون هیچگونه شست وشو یا لمس تخته‌ها، در مدت سه دقیقه رفع شدند. ولی میکروب‌هایی که بر روی تخته پلاستیکی قرار داشتند هم زنده ماندند و هم پس از چند روز چند برابر شدند.


با این اوصاف ثابت شده است که چوب ویژگی باکتری کشی طبیعی را داراست، این در حالی است که پلاستیک این خاصیت را ندارد. با این وجود در صورتی که در منزل خود تخته پلاستیکی استفاده می‌کنید هم جای نگرانی نیست. لازم نیست که سریع آن را کنار گذاشته و برای خرید تخته‌ی چوبی اقدام نمایید!! واقعیت این است که: «تا زمانی که تخته پلاستیکی خود را با مواد ضدباکتری بشویید خطری شما را تهدید نخواهد کرد.!»

از بین بردن بوی تخته گوشت

بسیاری از کسانی که از تخته گوشت استفاده می‌کنند، همواره به دنبال راهی سریع برای از بین بردن بوی آن پس از مدتی استفاده هستند. در بخش زیر دو راهکار که بیشتر متداول هستند را برای شما ذکر خواهیم نمود:

الف) مالیدن نمک یا جوش شیرین روی تخته گوشت. سپس بعد از چند دقیقه آن را بشویید.

ب) مالیدن سرکه رقیق نشده روی تخته گوشت و سپس شستن آن.

این دو راهکار بسیار ساده و البته سریع بوده و شما می‌توانید به سهولت و آسانی این مشکل را برطرف فرمایید.

هم چنین بخوانید: ماهی تابه وک – سوسک های ریز سیاه – چیدمان کمد دیواری عروس

منبع: سایت کفسابی و نماشویی

1 دیدگاه دربارهٔ «مقایسه تخته گوشت پلاستیکی در مقایسه با تخته گوشت چوبی»

  1. الانم باور کنین معلوم نیست کدومشون راست میگن …. یارو کارخونه تولید تخته گوشت چوبی داره میره دانشمند و پژوهشگر اجیر می کنه که بگن این خوبه و ایرادی نداره
    دنیای امروز رو پول میچرخونه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *